8 superviktiga aspekter för simträning på gymnasiet

Att lägga upp simträningar på gymnasiet kan vara en komplex uppgift. Det är viktigt att tänka på studenternas varierande färdigheter samtidigt som du ger avancerade simmare möjlighet att växa. Att förhindra skador och hålla studenternas intresse uppe är också en viktig del av simträning.

simning

1) Identifiera styrkor och svagheter: 200 m medley

Denna träning kombinerar alla fyra simsätt – fjärilssim, ryggsim, bröstsim och crawl. Studenterna simmar 50 meter med varje simsätt, utan paus mellan dem. Detta är en bra övning att ha i början av varje termin för att identifiera simmarnas styrkor och svagheter.

2) Uthållighet: 500 meter freestyle

Även om den här övningen är lätt för vissa simmare kan den vara extremt svår för simmare med mindre erfarenhet. Gör den här övningen när som helst under säsongen för att mäta tider och välja ut övningsbanor. Att omplacera simmare i snabbare eller långsammare övningsbanor kommer hjälpa dem att omge sig med andra simmare som har liknande styrkor och simtider.

3) Hastighet: 20 x 25 sprint

Hastighet är en viktig del av alla simgrupper. Låt simmarna ta tiden på sig själva genom att titta på klockan var 25 meter. Målet är att varje simmare ska simma lika snabbt under spurt 20 som spurt 1. Det händer oftast inte, med att försöka uppnå konsekventa spurttider motiverar studenterna att simma snabbare än de tror är möjligt när de blir trötta.

4) Variation: 5 x 100 meter, medley

Låt simmarna simma 25 meter fjärilssim, 25 meter ryggsim, 25 meter bröstsim och 25 meter freestyle fem gånger, med 30 sekunders paus var hundrade meter. Detta hjälper studenterna bli mer bekväma med de simsätt de annars inte föredrar.

5) Förbättra specifika simsätt: 100 meter, valfritt simsätt

Att ge studenterna chansen att simma det simsätt de föredrar är bra för att fastslå preferenser. Tränaren bör notera vilket simsätt varje simmare väljer. En simmare som till exempel föredrar ryggsim kommer vara mycket mer intresserad av att träna detta simsätt istället för de andra simsätten.

6) Tävlingsredo: simsätt för tävlingsdagen

Varje simmare bör få en chans att finslipa sitt simsätt innan tävlingsdagen nalkas. Om du, som tränare, inte är säker på vilket simsätt eller vilket lopp dina simmare kommer delta i är detta en bra chans att få ner simmarna i vattnet och låta dem simma den längd som loppet utgör. Tävlingar innan tävlingen ger tränaren en bättre uppfattning av vilka simmare han ska använda under nästa event.

7) Vila

En vilodag måste vara en del av ett regelbundet träningsschema. Det betyder inte att hela laget ska låta bli att träna en dag: simmare kan träna med vikter, löning eller reflexövningar. Några exempel på träning under vilodagar är att springa två kilometer eller att spurta för att träna startreflexerna.

9) Ha kul

Att ha kul under träningen kommer hjälpa studenterna slappna av och njuta av simträningen. För att bygga lungstyrka kan du släppa ett mynt på den djupa änden av poolen och låta simmarna börja på den grunda delen, och försöka simma hela vägen till myntet. En annan rolig övning är medley på 10 meter, vilket innebär att de tar ett simtag vardera av de fyra simsätten. Studenterna kan också komma på roliga övningar själva: be dem tänka ut en rolig övning och gå med på att själv delta i den.

Källor

Lämna ett svar