Ingredienser
2 kycklingfiléer
ca 1 cm färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk sherry
1/2 tsk socker
salt och peppar
2 portioner spagetti
1/2 röd och 1/2 gul paprika
6 små träspett
Gör så här
1. Skär kycklingköttet i 1/2-centimetertjocka strimlor. Skala och riv ingefära. Blanda den med vitlök, soja, sherry och socker på ett ugnssäkert fat.
2. Lägg kycklingstrimlorna i marinaden och vänd dem. Täck över och ställ i kylskåp några timmar eller gärna längre. Lägg spetten i vatten under tiden (så att de inte bränns i grillen).
3. Sätt ugnen på grillvärme. Trä upp kycklingköttet på spetten. Pensla med marinaden. Täck tomma delar av spetten med aluminiumfolie med tanke på eldfaran.
4. Sätt in fatet med spetten högt upp i ugnen 12-15 min. Vänd spetten flera gånger under tiden.
5. Koka spagettin under tiden. Skär paprikahalvorna i tunna strimlor och låt dem koka med pastan ett par min mot slutet av koktiden.
Servera spetten på en bädd av pasta. Garnera gärna med några salladsblad.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.