MOULES MARINIERE

Ingredienser

Ca 1 kg färska musslor med skal
1 liten gul lök
1 msk margarin
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1/2 dl hackad persilja
1 kryddmått grovstött vit- eller
svartpeppar

Gör så här

1. Borsta skalen rena och skölj musslorna väl. Knacka på öppna musslor. Släng dem som inte sluter sig.

2. Skala och hacka löken. Fräs löken i margarinet i en rymlig gryta, ca 4 l. Häll i vin och vatten och tillsätt persilja och peppar. Koka upp.

3. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 min. Skaka på grytan några gånger under tiden.

4. Servera musslorna med sitt spad i varma djupa tallrikar. Vitt bröd till, som kan doppas i spadet. Spadet äts med sked, eller en skalhalva.

Lämna ett svar