Ingredienser
1 medelstor krabba
salt och peppar
ev 1 msk vitt vin eller citron
1 kokt ägg
hackad dill eller persilja
sallat
avokado
Gör så här
1. Öppna krabban så att skölden bevaras hel.
2. Skrapa ut allt det goda ur skalet. Dela kroppen och peta ut köttet från alla skrymslen. Skilj på mörkt och vitt kött. Ta också vara på ev rom. Knäck klorna och ta ut allt kött.
3. Hacka det vita köttet. Smaksätt med litet salt och peppar, och fukta ev med vin eller citron.
4. Dela ägget och hacka gula och vita var för sig.
5. Lägg mörkt kött i mitten av krabbskalet med vitt kött på båda sidor. Garnera med hackat ägg och dill eller persilja.
Servera med gravlaxsås eller en god majonnäs, med grönsallat och avokado.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.