Dorowat – kycklinggryta Etiopien

Ingredienser

1 kyckling (drygt 1 kg)
4 – 5 rödlökar
2 kryddmått vit- eller svartpeppar
1/2 kryddmått citronpeppar
1 kryddmått kajenn- eller chilipeppar
1 kryddmått paprikapulver
1 kryddmått curry
1/2 kryddmått mald kardemumma
1 kryddmått mald koriander
50 g smör eller margarin
1 dl tomatpuré
1 1/2 – 2 tsk salt
3 – 4 dl vatten
4 hårdkokta ägg

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med lock och låt löken mjukna på svag värme under lock ca 30 min.

2. Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar. Ta gärna bort skinnet.

3. Blanda alla kryddor i lökgrytan och lägg i smör eller margarin och tomatpuré. Rör om väl och låt blandningen koka ihop en stund.

4. Lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vattnet. Koka under lock på svag värme tills kycklingköttet är färdigt och släpper från benen, ca 45 min.

5. Skala och dela äggen och lägg dem ovanpå i grytan en stund före serveringen.

Servera med ris, mjukt tunnbröd, skivade bananer, tunt hyvlad gurka, rostad kokos och gärna en grönsallad.

Lämna ett svar