DIPSÅSER TILL RÄKOR ELLER HAVSKRÄFTOR

Ingredienser

Ingefärsdip:
1 1/2 Crème fraiche eller gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk osötad senap
1 tsk Worcestershiresås
salt och peppar

Mangodip:
1 mogen mango
4 msk naturell yoghurt eller gräddfil
1 – 2 msk pressad citron
salt, peppar

Gravlaxsås:
1 1/2 msk senap
1 1/2 tsk socker
1/2 kryddmått salt
lite vit- eller svartpeppar
1/2 msk vinäger
1/2 dl olja
1/2 dl hackad dill

Gör så här

Ingefärsdip:
Blanda alla ingredienser. Täck över och ställ kallt ca 1 timme.

Mangodip:
Skala mangon, ta bort kärnan och mosa fruktköttet i matberedare. Blanda med alla övriga ingredienser, smaka av och låt stå kallt ca 1 timme.

Gravlaxsås:
Blanda allt utom olja och dill. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle, rör om hela tiden. Blanda i dillen.

Lämna ett svar