Ingredienser
1 grapefrukt
1 citron
100 g kumquat
5 dl vatten
6 dl socker
Gör så här
1. Borsta frukterna i varmt vatten och torka skalen. Skala av det yttersta gula på grapefrukt och citron. Skär skalet i mycket tunna strimlor. (För den som inte vill ha för mycket skal kan det räcka med hälften av grapefruktskalet + citron.)
2. Skala av det tjocka vita skalet på grapefrukten och skär fruktköttet i små bitar. Dela citronen och pressa ur saften. Skär kumquat i tunna skivor.
3. Tag vara på alla kärnor och knyt in dem i en bit gasväv.
4. Blanda frukt, skal, saft och kärnpåse i en stor form som tål mikrovågsugn.
5. Häll på vattnet. Tillaga på full effekt 10 – 15 min, tills frukten mjuknat. Rör om någon gång under tiden.
6. Rör ner sockret och tillaga ytterligare 20-25 min, rör då och då speciellt i början så sockret löser sig. Prova om marmeladen är färdig så här: ös upp lite på ett kallt fat, dra en ränna genom marmeladen – om den inte rinner ihop är den färdig. Tänk på att tiden kan variera beroende på ugn och formstorlek.
7. Tag upp kärnpåsen. Ös upp på varma burkar och sätt genast på lock. Marmeladen stelnar mer när den kallnat.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.