Brysselsauté – enkelt recept

Ingredienser

150 – 200 g färsk brysselkål
2 – 3 stjälkar selleri
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
1 – 2 kryddmått rivet citronskal
salt, svartpeppar
hackad persilja

Gör så här

1. Putsa bort de yttersta bladen på brysselkålen om de är fula. Skär ett kryss i nederdelen av kålen, då kokar de lite fortare och jämnare. Koka i lättsaltat vatten (1/2 – 1 kryddmått salt/dl vatten) 5 – 6 min. Låt kålen rinna av väl.

2. Skär sellerin i ca 2 cm sneda bitar. Skala och hacka löken.

3. Smält fettet i t ex en liten traktörpanna. Fräs selleri och lök tills de börjar mjukna utan att ta färg. Tillsätt brysselkål och rivet citronskal. Fräs 2 – 3 min på ganska stark värme under omrörning. Salta och peppra och strö persilja över.

Lämna ett svar